1.  Mi a Pickselly és miben más?

2.  Milyen eszközökkel, operációs rendszerrel használhatom?

3.  Hogyan regisztrálhatok?

4.  Lehetséges az adataim megváltoztatása?

5.  Hogyan tudok hirdetést feladni?

6.  Mit árulhatok és mit nem?

7.  Hogyan tudok kommunikálni a másik féllel?

8.  Hogyan működnek az értesítések?

9.  Megváltoztathatom az ajánlatomat?

10. Meddig érvényes a hirdetésem?

11. Milyen nyelven használható az alkalmazás?

12. Cégként hirdetnék, mi a teendő?

13. Mi a teendő, ha probléma merül fel az alkalmazással kapcsolatban?

14.  Ötletem, javaslatom van, kihez forduljak?

 

1. Mi a Pickselly és miben más?

Átlátható, ingyenesen használható online piacteret takar az angol pick (vétel) és sell (adás) szavak játékából született alkalmazásnév. A Pickselly-t úgy terveztük, hogy könnyen érthető legyen, egyszerűen böngészhess és tölthesd fel eladásra szánt holmijaidat. A hagyományos apróhirdetési felületektől eltérően új, kifejezetten diákoknak szóló kategóriákkal könnyítjük meg a dolgod, ha már sehol sem találod a szükséges műszaki mechanika könyvet vagy, ha az eddig ismert piactereken nem tudtad hová besorolni szükségtelenné vált felkarcsont-modelled. Kiemelt figyelmet fordítunk a diákokra, akiknek a közösségi oldalakon kívül jelenleg kevés lehetőségük van régi dolgaik cseréjére.

 

Milyen újdonságokkal szolgálunk? Lássuk:

- Amint említettük, a diákság fontos a számunkra, ezért nekik egyedi kategóriákat dedikáltunk. Régi jegyzetek, használt, de még jó állapotú köpenyek találhatnak új gazdára, te pedig az árából új dolgokat nézhetsz vagy beülhetsz valahova egy sörre.

- Távolság alapján rendezzük a találatokat, így a hozzád legközelebb eső termékeket fogod először látni, ezzel szállítási költséget spórolhatsz és időt nyerhetsz, amikor érte mész!*

- Az alkalmazáson belül, chaten beszélheted meg a részleteket miután egy terméket megvettél/eladtál, így gyorsan és egyszerűen bonyolíthatod le az üzletet.

- Nem találsz olyan terméket, amire vágysz? Állíts be egy értesítést kulcsszó alapján, mi pedig értesítünk, amint az megjelenik egy új hirdetés címében vagy leírásában.

*feltöltéskor automatikusan mentjük a lokációt, viszont tiszteletben tartjuk a tartózkodási helyed, ezért azt minimális eltolással jelenítjük meg – így te és a terméked is biztonságban lehettek.

 

2. Milyen eszközökkel, operációs rendszeren használhatom?

Az alkalmazás iOS és Android platformon érhető el.

 

3. Hogyan regisztrálhatok?

Kétféle módon: facebook fiókod használatával, vagy e-mail címmel.

Facebook regisztráció esetén két érintés a képernyőn, és már benn is vagy a Pickselly piacán. Ilyen egyszerű és gyors!

E-mail címmel történő regisztrációkor, meg kell adnod egy profilképet, a kereszt és vezeték neved, az e-mail címed és választanod kell egy jelszót.  (A Facebook regisztráció során használt e-mail címedet itt már nem használhatod.)

 

4. Lehetséges az adataim megváltoztatása?

A felhasználó nevet, az e-mail címet később nem módosíthatod, így mindenképp ellenőrizd azokat, mielőtt rányomnál a regisztráció gombra. Ha mégis elrontottad az adataidat, bátran írj az e-mail címünkre: support@pickselly.com

 

5. Hogyan tudok hirdetést feladni?

Hirdetésed nagyon gyorsan, pár perc alatt feltöltheted felhasználóbarát alkalmazásunk segítségével. Az applikáció teljes mértékben ingyenes, így az eladás és a vásárlás is mindenféle költségektől mentes. Először a készülékeden engedélyezd a helymeghatározást a beállítások menüpontban. Bejelentkezés után kattints az eladás menüre, ahol az első lépés a képek hozzáadása (maximum 5 fotó/hirdetés). Készíts fotót, vagy válassz a meglévők közül. Minél jobb minőségű képeket használsz, annál könyebb lesz majd vásárlót találnod. Ezután adj jól hangzó címet hirdetésednek, valamint írj néhány sort (maximum 200 karaktert) a termékedről. Végül válassz kategóriát, és határozz meg egy árat. Ha szeretnéd, ingyen is felajánlhatod a terméket. Hirdetésed oszd meg a közösségi hálókon, hogy még több ember láthassa, ezzel növeled az eladás esélyeit. Ezután nincs más dolgod, mint megnyomnod az eladás gombot és kész is vagy. Terméked ezután már látható a listában.

 

7. Mit árulhatok és mit nem?

Bármit, ami nem sérti az ÁSZF-ben foglaltakat. Részleteket itt találsz.

 

8. Hogyan tudok kommunikálni a másik féllel?

A Pickselly-n belül több lehetőséged is van a kommunikációra. A termék oldalán a Kérdezz gombra kattintva, ajánlattétel során kommentben, illetve a termék eladása után megjelenő chat-felületen.

 

9. Hogyan működnek az értesítések?

Ha a Saját fiók oldalon a Profilodnál beállítottad a Push értesítést a következőkről kapsz jelzéseket:

- ha valaki ajánlatot vagy ellenajánlatot tett a termékedre

- ha kérdést tettek fel a hirdetéseddel kapcsolatban

- ha választ kaptál a kérdésedre

- ha chaten új üzenet érkezett

- ha a beállított kulcsszóra releváns hirdetés kerül fel

Ha beállítod az Értesítés emailben opciót, akkor a regisztrációnál megadott e-mail címedre heti rendszerességgel kapsz összefoglalót az adott héten történtekről.

 

10. Megváltoztathatom az ajánlatomat?

Ha meggondoltad magad és mégsem szeretnél megvenni egy terméket, addig vonhatod vissza ajánlatodat, míg az eladó nem fogadta el azt. Ehhez küldj egy újabb, nulla forintos ajánlatot és egy megjegyzést, hogy nem szeretnéd megvenni a terméket.

Amennyiben elfogadtad az eladó ajánlatát, illetve ő a tiédet, a szerződés megköttetett; a vevőnek joga van az áruhoz, az eladónak a vételárhoz - ez a megbízhatóság alapja.

 

11. Meddig érvényes a hirdetésem?

Az eladásra kínált cikkek 90 napig érvényesek. Ha ennél későbbi időpontban jelentkezik a vevő, az eladó szándékának megerősítésére van szükség, hogy az adás-vétel létrejöjjön.

 

12. Milyen nyelven használható az alkalmazás?

Az alkalmazás egyik fontos előnye, hogy a magyar mellett, angol nyelven is elérhető, így a külföldi felhasználók is könnyen értékesíthetik a fölöslegessé vált termékeiket. A Pickselly máris angolra vált, amint készüléked nyelvét átállítod e nyelvre.

 

13. Cégként hirdetnék, mi a teendőm?

Amennyiben céges profillal szeretnél hirdetéseket feladni, keress meg minket a support@pickselly.com-on.

 

14. Mi a teendő, ha probléma merül fel az alkalmazással kapcsolatban?

Ha bármilyen gondod adódik, fordulj bizalommal a Pickselly csapatához! Írj egy e-mail-t a support@pickselly.com címre, és mi segítünk a probléma kiküszöbölésében.

 

15. Ötletem, javaslatom van, kihez forduljak?

Ha szívesen látnál valamilyen új funkciót vagy szolgáltatást az alkalmazásban, küldj nekünk visszajelzést a Visszajelzés menüpontnál. Ha tetszik a Pickselly, oszd meg pozitív élményeidet barátaiddal a Facebookon, Google+-on, vagy Twitteren is!